dinsdag 8 april 2014

Neem jij persoonlijk leiderschap ?

Wat is persoonlijk leiderschap ?
Als we het over leiderschap hebben dan denken de meeste mensen aan hun leidinggevende, de manager, de CEO dus mensen die leiding hebben over anderen. Toch kan iedereen op zijn eigen niveau leiderschap nemen en daarom wil ik deze keer de aandacht vestigen op het nemen van persoonlijk leiderschap. Wat houdt dit in en wat kan dit opbrengen voor jou als persoon ?
Leiderschap kun je ontwikkelen op alle niveaus en in alle situaties; als je verkoper bent in een boekenwinkel, schoonmaker, secretaresse, operator, militair, manager, opvoeder. In het theater zeggen ze: "iedere rol is belangrijk, er bestaan geen kleine rollen ".  Het nemen van persoonlijk leiderschap betekent dat je de rol die jij speelt met volle overgave doet en er het hoogst haalbare uithaalt waardoor je energie krijgt, beter gaat presteren en jouw waarde voor de organisatie steeds groter wordt. Zo worden we de manager van onze eigen rol en leiders in onze huidige positie. Om echt een goed draaiende organisatie uit te bouwen, dient iedere medewerker leiderschap te nemen.
Iedere job is een belangrijke job en het enorme resultaat van het nemen van leiderschap is dat hoe meer je het doet, hoe meer je groeit en hoe groter je invloed wordt in jouw functie of zelfs in jouw organisatie. Ieder van ons heeft individueel potentieel leiderschap in zich. Het enige wat je moet doen is jezelf de kans geven om dit te ontdekken en te beslissen dat je leiderschap gaat nemen en je CEO wordt binnen jouw eigen functie.
Een organisatie draait doordat op alle levels mensen zijn die verantwoordelijkheid nemen voor hun taak en deze op de best mogelijke manier uitvoeren. Een gezin draait doordat ieder zijn plaats in het gezin heeft en zich hierin vrij kan voelen om te zijn wie hij wilt.

Ga jij ook leiderschap nemen ?
Wil je hiermee aan de slag en ontdekken wat je kunt doen om leider te zijn in jouw eigen functie en jouw eigen leven ? meld je dan aan voor de workshop: "ik ben mijn eigen leider" www.cogitocoaching.nl of bel/mail voor informatie naar: 0615562099, jeannette@cogitocoaching.nl

Aanbieding 
Kijk jij ook uit naar 17 april ? dan is het Secretaressedag.
Besteden jullie hier aandacht aan binnen het bedrijf ?
Vind je het wel leuk om aandacht hieraan te geven denk dan even aan de volgende tip:
- Doe iets samen met je manager of secretaresse, ga voor een lunch even buiten de deur; maak er een moment van om even bij jullie samenwerking stil te staan. 
-Stimuleer je persoonlijke ontwikkeling en vraag op Secretaressedag om een tegoedbon voor een training of workshop. Als jij je ontwikkelt, heeft je manager er ook iets aan!
- Stimuleer de persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers of assistenten en geef hen een workshop cadeau. Hun ontwikkeling is ook van belang voor de organisatie. 
Cogito Coaching en Lekker la Vie bieden jullie de kans om beide mogelijkheden te realiseren. Lekker la Vie heeft op 17 april een speciale lunch met een speciale prijs en als secretaresse ontvang je daarbij een goodiebag met daarin een voucher voor een workshop om met jouw persoonlijke leiderschap aan de slag te gaan en daarnaast nog heel veel andere leuke verassingen. Voor informatie en reservering kun je mailen naar info@hotel-lescaut.nl of bel naar 0115-694855.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten