donderdag 17 oktober 2013

Hoezo burn-out ?

Nog even en dan gaat de klok weer terug naar wintertijd. De tijd van gezelligheid en meer binnen zijn, genieten van elkaar en van de feestdagen breekt aan. Voor veel mensen is dit echter niet alleen maar gezelligheid maar ook vaak een moeilijke tijd van depressie en eenzaamheid.

Onze voorouders pasten zich moeiteloos aan bij het wisselen van de seizoenen, in het voorjaar en de zomer werd er hard gewerkt en werd een voorraad aangelegd voor de winterperiode waarin er ook echt tijd was om binnen te zijn en met elkaar door te brengen.

In onze tijd maakt het geen verschil welk seizoen er is, er dient altijd hard gewerkt te worden. We "moeten" immers zoveel van onszelf.
we moeten een huis kopen
we moeten een auto
we moeten op vakantie
we moeten kinderen
we moeten naar onze ouders in het weekend
we moeten met de kinderen naar sport en ontspanning
we moeten zelf sporten
de jongeren moeten studeren en
moeten leningen afsluiten hiervoor dus
moeten ze blijven werken
en voor dit alles moeten beide partners een baan hebben
we moeten werken ook al is het een baan die we niet leuk vinden of waar de werkdruk erg hoog ligt

Vorige week las ik een artikel van het fonds psychische gezondheid
Hierin dringen ze aan op preventie. In de media verschijnen steeds vaker berichten over burn-out, de psychologische term die staat voor het gevoel opgebrand te zijn en geen energie of motivatie meer te hebben. De oorzaak is vaak een teveel aan stress op het werk. Dat een burn-out veel en ook steeds vaker lijkt voor te komen staat vast. Ruim 1 op de 7 werknemers gaf vorig jaar aan burn-out klachten te ervaren, laagopgeleide jongeren dit jaar nog vaker.

De druk komt ook bij werkgevers om hier actief aandacht aan te geven want een werknemer met een  burn-out veroorzaakt immers langdurig verzuim en dat geeft hoge kosten. De werkgever moet steeds meer opdraaien voor de ziektekosten van de werknemer, de aanpassing van de ziektewet in 2014 is hier een voorbeeld van.  Het belang van preventie en aandacht aan de psychosociale arbeidsomstandigheden wordt daarom steeds belangrijker.

Hoeveel aandacht geeft u als werkgever aan de psychosociale arbeidsomstandigheden van uw werknemers en wat doe jij als werknemer om te voorkomen dat je een burn-out krijgt ?
Wat doen jullie samen aan preventie ? Wil je informatie of advies neem dan contact op met
mij.    www.cogitocoaching.nl      info@cogitocoaching.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten